Efter 22 år som socionom, 3 barn, många ups and downs och svåra livsutmaningar bestämde jag mig för att sluta vara rädd och istället följa mitt hjärta och se vart detta skulle leda mig. Det enda jag visste var att jag ville fortsätta att träffa människor, hjälpa dem att må bättre och följa dem i sin utvecklingsprocess. För det är i relationen, i mötet med en annan människa som vi utvecklas, lär oss och förändras.

Drömmen om att öppna min egen yoga studio väcktes successivt under några års tid. Då hann jag utbilda mig till yogalärare och lärare i Mindfulness och Mindfulness-Baserad Stress Reduktion.

Yoga var för mig inte kärlek vid första ögonkastet. Jag kom i kontakt med yoga som ung, under mina universitetsstudier. Jag gick under årens lopp på några kurser vid olika tillfällen men kände att detta med yoga inte var någonting för mig. Jag var alldeles för rastlös både i kroppen och i sinnet. Tankarna tog övertaget och jag försvann lätt i deras värld. Största delen av mitt vuxna liv levde jag med en massa måsten, grubblade mycket om allt som har varit och planerade mycket inför framtiden. För det var då allting skulle bli bra.

När jag var 40 år upptäckte jag yoga igen men även meditationen. Jag anmälde mig till kurser och gick under en period kontinuerligt på dessa. Livet och dess utmaningar blev dock för mycket och jag var alltid stressad och trött. Mina tankar tog kontrollen, jag kände att jag inte hade någon tid, prioriterade bort mina klasser och förlorade mig själv återigen.

Det var inte förrän några år senare när jag blev allvarligt sjuk i en utmattningsdepression som jag insåg att jag måste ta ansvar för och prioritera mitt mående, både fysiskt och psykiskt. Vägen ledde mig till yoga igen och mindfulness.

Dessa uråldriga verktyg fick en sådan positiv inverkan i mitt liv att jag blev så nyfiken och ville lära mig mer och fördjupa mig. För första gången förstod jag att det enda som faktiskt finns är nuet och att det är i nuet livet utspelar sig och jag kan göra förändringar. I yogan och i mindfulness hittade jag ett tyst sinne, lugn, sinnesfrid samt en tacksamhet och acceptans för mig själv och allt annat i livet. Jag började för första gången lyssna på både min kropps, sinnets och mitt hjärtats behov. Dessa verktyg har jag nu med mig i mitt vardagliga liv och de hjälper mig hantera och hitta lugnet när allting omkring är stressigt och kaotiskt.

Min ambition med Sunny Corner är att göra yoga och mindfulness tillgängliga för alla, att dela dessa kraftfulla och värdefulla verktyg samt deras välgörande effekter med andra. På Sunny Corner Yoga ligger fokus på närvaro, inspiration till välbefinnande och livsglädje, stresshantering och återhämtning. Detta genom yoga, meditation och mindfulness, i en lugn, kärleksfull, accepterande, icke dömande, inkluderande och personlig miljö.

Jag hoppas kunna inspirera och hjälpa dig till ökat välmående, ett glatt och fridfullt liv full av kärlek, medkänsla, tacksamhet och mindre stress. Jag hoppas även kunna inspirera dig till djupare kontakt med dig själv både kroppsligt, mentalt och känslomässigt.

Sunny Corner Yoga är en plats där du alltid ska känna dig som hemma, en plats där du kan vara dig själv och ta en liten paus mitt i din stressiga vardag för att få energi, glädje och lugna ditt sinne. Här kan du ta dig tid att vända uppmärksamheten inåt, komma i kontakt med och lära dig mer om dig själv fysiskt, känslomässigt, själsligt och finna acceptans.

Jag läste till lärare i Mindfulness-Baserad Stress Reduktion (MBSR) hos Camilla Sköld på Center for Mindfulness Sweden (CFMS) och till yogalärare hos Paul Dalaghan på Centered Yoga på Koh Samui, Thailand. Jag har även läst till Barn- och ungdomsyogalärare hos Annica Skoglund på Kids Yoga Foundation Sverige (KYF) och gått på en yogautbildning för barn upp till 12 år med speciella behov, Yoga for the Special Child, enligt Sonia Sumar metoden. Under åren har jag också fortsatt att vidareutveckla mig både i min egen yogapraktik och meditation, deltagit i flera olika workshops, varit på flera tysta retreater och även en 10-dagars Vipassana retreat.

Jag är certifierad yogalärare genom Yoga Alliance.