Hatha Yoga är grundformen av yoga som alla andra yogaformer härstammar från och är ett traditionellt system för yogaträning som omfattar både kroppspositioner (asanas) och andningsövningar (pranayama).

Genom att träna kroppen vill man nå sinnet och därmed finna inre balans, finna inre lugn. Mjuka, varsamma och stärkande fysiska rörelser utförs i ett lugnare tempo än andra yogaformer och kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Hatha är det perfekta sättet att börja din yogaresa med, då med en långsammare takt och gott om tid får du möjlighet att gå djupare in i varje position och jobba med att förbättra din hållning i positionen samt kommer du att lära dig de flesta yogapositionerna som även förekommer i andra yogaformer.

Klasser:

I Hatha yoga klasser är asanas sekvenserade för att skapa styrka, mjuka upp kroppen, öka flexibilitet och öppenhet, förbättra fokus på stabil, regelbunden andning och avkoppling. Innehållet i dessa klasser är en balanserad blandning av stretchövningar, stärkande fysiska rörelser, balansövningar, inversioner, andningsövningar och meditation.

Behandla dig alltid med vänlighet och visa hänsyn, lyssna på din kropps visdom och ta väl hand om den.

Fördelar med Hatha Yoga